ROYALS AND REBELS

R&R Biënnale Brabant

Tijdens Biënnale Brabant presenteert Kim van Oirschot haar art label Royals and Rebels. Zij selecteerde een aantal jonge, Nederlandse kunstenaars, die zich onderscheiden door kwaliteit en eigenheid. 

Toe aan echte kunst, maar geen idee waar te beginnen?

Het leven van jonge gezinnen en tweeverdieners is hectisch en druk. Genieten van de mooie dingen in het leven staat wel zoveel mogelijk centraal. Maar waar begin je, als je eindelijk eens iets écht moois aan de muur wilt, maar nog geen giga budget hebt? Kim van Oirschot, kunstliefhebber met bergen ervaring als projectmanager bij Van Loon Galleries, kreeg deze vraag veelvuldig. Het inspireerde haar tot de oprichting van haar eigen ‘art label’ Royals and Rebels, waarmee ze tijdens de Biënnale werk exposeert van opkomende kunstenaars.

Nieuw talent in de hedendaagse kunst

Royals and Rebels is voor alle kunst-, interieur- en designliefhebbers. Tegendraads en een tikkeltje brutaal, met de focus op nieuw talent in de hedendaagse kunst. Kim van Oirschot maakte er een missie van om de allerbesten te vinden: “Eén van de methodes was speuren op social media. Dat kostte me weken, misschien wel maanden. Ik vond écht enorm veel interessant werk van jonge en veelbelovende kunstenaars. Sommigen hebben al een enorme schare fans, zoals Wendy Buiter met 65.000 volgers op Instagram. De meest indrukwekkende kunstenaars bezocht ik persoonlijk. Omdat het mij niet alleen gaat om het werk, maar ook om de persoon en het verhaal erachter.”

Gunstig prijskaartje

Kunstkopers kunnen bij Royals and Rebels unieke objecten aanschaffen zonder allerlei galerieën af te struinen. Naast schilderijen en fotokunst bestaat de collectie veel uit mixed media. Omdat het nog jonge, doch veelbelovende kunstenaar betreft, is het prijskaartje gunstig. “De meeste prijzen liggen tussen 200 en 3000 euro met enkele uitschieters. De grens is wel echt 5000 euro. Daarvoor krijg je een uniek kunstwerk, of een werk in een genummerde oplage van maximaal 25 stuks, van een kunstenaar die hard op weg is om de top te bereiken. Je schaft dus niet alleen een sieraad voor je woning of kantoor aan, maar doet ook een potentieel interessante investering voor de toekomst.”

MET ARTWORKS VAN: YVONNE MICHIELS | WENDY BUITER | IRIS GONZALES | JORN VAN HOORN | BABETTE FRONCOISE | ROYALS AND REBELS LABEL | JACKY ZEGERS 

Biënnale Brabant 2023 belooft weer een prachtig event te worden.

Met trots presenteren wij de zesde editie van de Biënnale Brabant.

Van 17 t/m 26 november 2023 wordt de karakteristieke koepelhal omgetoverd tot een unieke, internationale kunstexpositie. De Biënnale Brabant is een belevingsexpositie waar kunst en culinair genieten samenkomen.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag t/m zondag: 11.00 – 18.00 uur

Ben jij er ook bij? Koop hier je tickets: